Je account verwijderen
Laatst bijgewerkt: 2 november 2026
Je kan je novE-account op elk moment zelf verwijderen in de app, op het web of op je telefoon. De verwijdering is definitief: je kunt je gegevens daarna niet meer terughalen.
Zo ga je te werk
- Meld je aan bij novE, op my.app-nove.com of in de app.
- Open Mijn profiel, via het menu van je account.
- Kies onderaan de pagina Mijn account verwijderen.
- Lees wat er verwijderd wordt en bevestig: met je wachtwoord als je account er een heeft, en met Apple als je je aanmeldt met Apple.
Exporteer je projecten eerst: op het dashboard van een project geeft de knop Exporteren je een archief met al je bestanden en een overzicht in pdf.
Wat er verwijderd wordt
- je profiel en je voorkeuren;
- al je projecten en alles wat erin staat: budget, offertes en facturen, documenten, foto’s, planning, taken en notities;
- je toegang tot de projecten die anderen met je delen;
- de toegang van de mensen die je voor je projecten hebt uitgenodigd;
- je abonnement, meteen opgezegd, en je gegevens bij onze betaaldienst als je nooit iets gefactureerd kreeg;
- de opvolging van je abonnement bij RevenueCat, als je de app voor iPhone of Android hebt gebruikt;
- je fiche in onze e-mailtool (Brevo), nieuwsbrief inbegrepen.
Let op: een abonnement dat in de App Store of Google Play is afgesloten, wordt niet opgezegd door je account te verwijderen: alleen jij kan dat doen, in de instellingen van je Apple-account of in Google Play (Betalingen en abonnementen). Zeg het eerst op, anders blijft het aangerekend worden.
De gegevens worden meteen uit onze actieve systemen gewist, en je bestanden binnen enkele minuten uit onze opslag. Ze kunnen nog maximaal 7 dagen in onze back-ups staan, en 30 dagen in onze technische foutlogs, daarna verdwijnen ze er ook uit.
Wat er bewaard blijft
- Je abonnementsfacturen, 10 jaar lang, omdat de wet ons verplicht onze boekhoudstukken te bewaren. Ze worden bewaard door onze betaaldienst, met je naam en je e-mailadres.
- In de projecten van anderen blijven de documenten en foto’s die je eraan hebt toegevoegd in die projecten: ze zijn van de eigenaar. Je naam is er niet meer aan gekoppeld.
- Bij andere gebruikers, de meldingen die ze al kregen en waarin je vermeld wordt (bijvoorbeeld “Marie heeft je uitnodiging aanvaard”), en de uitnodigingen die ze naar je adres hadden gestuurd. Die horen bij hun eigen account.
- Het logboek van onze beheertool, 12 maanden lang, als het novE-team je account heeft bekeken of gewijzigd (bijvoorbeeld om het op je verzoek te verwijderen): de handeling staat erin met je e-mailadres, voor de veiligheid van de dienst.
Enkel een project verwijderen
Open het project, kies Bewerken en daarna, onderaan de pagina, Project verwijderen. Alleen de eigenaar van een project kan het verwijderen. Alles wat erin staat wordt verwijderd, voor jou en voor de mensen die je hebt uitgenodigd.
Geen toegang meer tot je account?
Ben je gewoon je wachtwoord vergeten? Kies dan “Wachtwoord vergeten?” op het aanmeldscherm.
Anders mail je naar info@app-nove.com, liefst vanaf het e-mailadres van je account, met als onderwerp “Account verwijderen”. Wij gaan na of de vraag echt van jou komt en verwijderen het account binnen hooguit een maand.
Voor al de rest, zie ons privacybeleid.